Google+ Followers

2014. január 16., csütörtök

Snowflakes & Lace: Cipő vagy táskadísz csipkével - Vintage shoe & bag clips with lace


Nos adott a helyzet, hogy hivatalosak vagyunk valahová, de nem akarunk (jó, nem tudunk, mert olyan nincs, hogy nem akarunk, igaz?) egy új pár cipőt venni. Mit lehet tenni? Dobjuk fel egyszínű magassarkúnkat egy csini cipődísszel!
Magunk is elkészíthetjük, a Snowflakes & Lace program keretében most feltétlenül csipkével! (aztán belejöttem, és készítettem még párat, csipkével, aztán anélkül, aztán még egy brosst is). Nagyon egyszerű!
You have a pair of shoes that is nothing special? Or you need a new pair but no budget for that? No probs, if you have a pair of glam shoe clips! If you don't, this post is for you. :)
I made a pair (well actually, SOME pairs, and there's no stopping!), now with lace for the Snowflakes and LACE week. I'm a laceaholic anyway. Then I made some bag clips then a brooch as well. Easy peasy! :)


A csipke klipszhez erre lesz szükséged:  / You'll need these to make the lace ribbon:

cipőklipsz (esetleg krokodilcsat vagy fülklipsz alap)   shoe clips or hair pins
pamut csipkeszalag (én 26 x 2.5 cm-est használtam)   cotton lace ribbon (11"x1")
tű és cérna    needle and thread
szép gomb    a nice button
Először hajtogasd meg a szalagot, majd varrd össze pár öltéssel. Nem kell filc kör a hátuljára, ha van elég tartása a szalagnak. Díszítsd szép gombbal, majd varrj rá egy klipszet a hátuljára:      
Fold the ribbon first, then reinforce with some stitches. Sew a nice button on it then a shoe clip on the back (no need for a felt if your cotton ribbon is sturdy enough in itself):

És mennyivel csinibb így ez a táska:    And what a difference this organza flower clip makes, right? 

 

Ebből a leírásból indultam ki, de aztán változtattam rajta, így íme a sajátom:
I started off with this tutorial, but then I changed it quite a bit so here's my own (well, kind of) tutorial:

Organza vagy más szintetikus anyagból (pl bélésanyag) egyforma, szabályos köröket vágj ki. Elég sokat kell kivágnod ahhoz, hogy szép dús virágot kapj (én 13-at vágtam ki), de ha már eleged van és / vagy tetszik a virág, abbahagyhatod. :) Szóval vágd be 6 helyen, majd nyesd le a szirmocskák szögletes csúcsait. Nem kell vele sokat bíbelődni, csak nagyjából legyen meg a forma. Tartsd teamécse fölé, hogy begöndörödjenek a szirmok, de vigyázz, meg ne égjenek! Aztán rakd egymásba a rétegeket, varrd össze, díszítsd középen gyöngyökkel. Hátára varrj (utálom a ragasztót) egy filc kört és rá egy cipőklipszet. Kész. :)
Cut circles from organza or other synthetic fabric. You'll have to cut quite a few (I made 13) if you want your flowers to be nice and full, but stack the layers you have made and just stop when you think you've had enough and / or are satisfied with how the flower will look. If you aren't, cut some more circles to make more layers. So, back to cutting: clip the cicle to make the petals and clip the corners of the petals. Don't spend too much time with this, just eyeball them. Them put the petals near a tealight flame and curl them this way (careful! Do not burn them!) Then stack the layers and sew together. Embellish with some nice pearls and sew (I hate glueing) a felt circle then a shoe clip on the back. 

 
 


Aztán készítettem még párat, bőrből is.  A cipő elején, hátulján és oldalán is hordhatók!
Then I just made some more, even from leather. :) You can wear them on the front, back or the side of the shoe! :)

Ez a kedvencem, olyan vintage! :)     This one's my ultimate favourite. So vintage! :)

és itt a bross / and here is the brooch:

Valamint készítettem a csajoknak Hello Kittys táskadíszeket, amiket lehet hogy kölcsönkérek cipődísz gyanánt! :P
And I made two Hello Kitty bag clips for the girls, which I might borrow for a special occasion to wear as shoe clips! :P

Ha nyerni szeretnél, ezt ne hagyd ki! :)
a Rafflecopter giveaway
as part of the series:
also linking up with:
Craft Frenzy Friday

2 megjegyzés:

  1. Coming over from the series! I love the butterfly clip too!!! Such an awesome and easy project! Thanks for sharing!

    VálaszTörlés