2013. július 21., vasárnap

Irattartó neszeszer textilnyomda díszítéssel

Nálam (majdnem) minden alkotás úgy kezdődik (ami nem így, az nem is szokott sikerülni...), hogy meglátom az (alap)anyagot, vagy annak felhasználási módjait, és akkor kitalálom, hogy hű ez de jó lenne erre vagy arra a célra. Ilyenkor gyorsan lefirkálom az erre a célra rendszeresített kis project könyvecskémbe (vagy ha ezt épp nem lelem, a szanaszét heverő kis papírfecnikre, khm...), nehogy elfelejtsem, míg időm nem lesz, hogy meg is valósítsam. Pár hete textilre való nyomdázás leírásával találkoztam, nem is hagyott nyugodni a dolog, és rendeltem pár szilikon bélyegzőt, akril blokkot (a Jó Isten áldja meg azt, aki feltalálta a scrapbookingot!) és bélyegzőpárnákat. Bélyegzőpárnák textilen való alkalmazásának tesztje itt olvasható. Én a Colorbox márkát használtam, illetve sárga Versacraftot. Minden kelléket az FN-DECOtól rendeltem, ahonnan kedves és professzionális segítséget, valamint a fenti linket is kaptam a megfelelő bélyegzőpárna kiválasztásához. Biztosan rendelek még belőle, varázslatos színei vannak!

 
Így készül:
A szilikon mintákat elhelyeztem szép kompozícióban a legnagyobb akril blokkra és befestékeztem a bélyegzőpárnával (világos és sötétzöld), majd rábélyegeztem a vékony pamut anyagra. Ezután ugyanígy tettem a többi mintával, míg azt az képet nem kaptam, amit szerettem volna.

 
Majd a feliratot és a csillám textilfestéket is felvittem. Egy napig hagytam száradni, majd a visszáját jó forró vasalóval megvasaltam. Merevítő közbélést vasaltam rá, és kivágtam a vatelint, hogy legyen pihe-puha is, kellemes tapintású, ne csak jó tartású.


Ezután már csak össze kell varrni: Én jócskán leegyszerűsítettem a dolgot, és színt színére fordítva belevarrtam a cipzárt az anyagdarabok két rövidebb végén, majd kifordítottam, és letűztem a cipzárt kívülről is. Találtam egy szép lila csipkét, aki rimánkodott, hogy ő is szerepelni szeretne a blogomban, én pedig beadtam a derekamat, és felvarrtam a cipzár mellé. :)HOPPÁ! :/

A CIPZÁR KOCSIJÁT ELHÚZOM A FELEMELT TALP ÉS A LENT TARTOTT TŰ MELLETT  ;) A cipzárt is így varrtam be természetesen. 

Kétoldalt összevarrom, majd ferdepánttal díszítem a szélét, e mögé bújik a tisztázatlan anyagszél. Így nem kell a bélést külön megvarrni.

Kész is van. Ja igen: kövesd a szíved! :)
– Isten veled – mondta a róka.
– Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.
– Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.– Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
– Az idő, amit a rózsámra vesztegettem… – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
– Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.

A kis herceg (Antoine de Saint-Exupéry)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése