Google+ Followers

2013. augusztus 28., szerda

Még két vynil tasak - More vynil pouches

Kézzel varrott kis vynil tasakocska elkészítésekor már elhatároztam, hogy készítek majd párat varrógéppel is. Egyik szponzorom, Ági  a Nove Kreatív Divatműhelyből küldött nekem csinos kis designer anyagokat (ezúton is köszönöm!), melyekből fel is használtam kettőt ezekhez. Illenek is egymáshoz. :)

When making my hand-sewn vynil pouch, I decided to make some with my sewing machine. One of my sponsors, Ági from NOVE sent me some pretty designer fabric (thank you again!), which were just perfect for this goal. And these two make a nice couple. :)Az egyszerűbb ennek a tutorialnak az alapján készült (bár természetesen kiegészítettem egy kis plusz puhasággal és szép szegőszalaggal)
The simpler one was made based on this tutorial (but, of course was completed with some puffy batting and a nice bias binding).
A bonyolultabbat (két oldalon is használható a tasakocska!) a Sew Mama Sew-n láttam meg. Ez nagyságában tér el az eredetitől (az enyém sokkal nagyobb lett), illetve az egyik oldalon körbekukacoltam a mintákat (miután vasalható közbéléssel erősítettem meg), a másik fele pedig anyagszélekből készült, ezt a két részt varrtam össze, így:
I found the tutorial for the more complex (both sides can be used as a pouch) one on Sew Mama Sew. I made mine much larger and puffier (again), and free motion quilted around the pattern on one side. The other side is made up of selvage edges. Mini pictorial guide to this:Ezúttal a gyerekekre is gondoltam, hiszen természetesen ők is olvassák ezt a blogot: A felső képen találd meg a 3 Eiffel-tornyot! :) Megoldás a bejegyzés alján!    
 FOR CHILDREN: Can you find the three Eiffel towers in the photo at the top? 
Key at the bottom of the page! :)

TIPPEK és trükkök vynil varrásához:
  • A vynil varrása kicsit (nagyon) trükkös, érdemes görgős varrótalpat használni hozzá ÉS farmervarró tűt (én két sima tűt törtem bele a vastagabb részeknél, mielőtt tűt cseréltem). Ehhez tippek (magyarul) itt
  • Nyugodtan lehet fércelni a vynilt, DE CSAK OTT, AHOL KÉSŐBB ANYAG FOGJA TAKARNI, mert a tűnyomok természetesen megmaradnak. Ezért is jó szegővel szegni a tasakot, nem csak szebb lesz, de fércelni is lehet a szélét, így nem csúszkál (és tapad) az egész.
  • ha nincs görgőtalp, akkor érdemes festőszalaggal (masking tape) lefedni a varrógéptalp alját (persze úgy, hogy a tűt és a cérnát ne zavarja majd). Így: 
  • a varrógépet magát pedig post-itekkel, mert ehhez is tapad ám a vynil!

(képek forrása az említett két tutorial)


A feladat megoldása:  Key:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése