2013. szeptember 30., hétfő

Pirografált fa építőkockák - Wood burned learning blocks

Katától kaptam kölcsön egy pirográfot (amit még vissza sem adtam, bocsi-bocsi), és volt olyan kedves, hogy gyorstalpaló módon be is avatott pár fortélyba, amik jól jöhetnek, ha az ember pirografálásra (vagy pirográfolásra?) adja a fejét... Ezúton is köszönöm! :)
Eszembe sem jutott, hogy hasonló dolgokra vállalkozzam így első körben, mint amiket ő alkot, viszont régóta dédelgetem az alábbi project pici gyermeklelkeket vidító ötletét, és nosztalgiával gondolok gyermekkorom pirografált, festett-lakkozott építőkockáira is (betűk és rajzok, nagyon sokat játszottam vele, ma már nem is lehet kapni sajnos), ezért ez játék született meg a kezeim alatt. Inspirációt innen merítettem, nagyon tetszenek ezek a natúran hagyott kockák is! Közben találtam egy másik aranyos ötletet is. :)
A wood-burning tool was lent to me by Kata, from Tudatosnovagyok.hu. I just got down to realise one of my long-dreamed-of projects: wood burned and painted learning blocks for kids. And since I cannot deny that I am an English language teacher (among others) originally, I planned it to be useful for children aged 0-7. For the littlest, it develops gross motor skills and tactile senses (and oooh, who knows what else!), for toddlers fine motor skills, for preschoolers it helps L1 (first language) learning (colours, numbers, etc), and for children it's excellent as a reading (mother tongue) an ELT (English Language Teaching) tool!  (at the back I burnt numbers and their names in Hungarian and in English as well). Further development of the project is under way!!! ;) 
It turned out so well that my children fell out over these blocks (about which I am usually unhappy, of course). :D  For inspiration and other cute crafts click here and here.

A lányok nagy lelkesedéssel estek neki, és általában nem örülök, ha összevesznek valamin, de most azt hiszem, ez annak volt a jele, hogy nagyon jól sikerült.
És mivel eredeti szakmámat levetkőzni nem tudom (nem is akarom mondjuk), nem csak magyarul taníthatók ezekkel az építőkockákkal a számok, köznevek, színek, hanem angolul is rájuk véstem a számokat, így gyakorlatilag fél évestől (a kockák egymásra pakolása a finommotorikát fejleszti) az iskoláskorú gyermekekig (számolás, összeadás, kivonás, színek) biztosan érdekes és hasznos tanulnivalóval szolgálhatnak. Az enyémeknek mindenesetre bejött, a képek tanúsága szerint is. :)
A készlet bővítését megkezdtem, picit más irányban is. ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése