2013. június 2., vasárnap

Életfa

Anyukám születésnapjára készítettem ezt az életfa medált-kabalát. Első próbálkozásom ilyen téren, de neki nagyon tetszett, ez a lényeg! :) Mintha színezüstből lenne, és ugye, milyen gyönyörűen csillan rajta a napfény? Minden fényben más színű, hihetetlen! :)Elkészítésének leírása itt és itt található.
Ha ajándékba szánsz hasonlót, az ásvány kiválasztását ne csak annak színe és kinézete, hanem a neki tulajdonított erő és jelentés alapján is fontold meg! Elbűvölő színe mellett én ezért is választottam az ametisztet (egy darabka anyagra kinyomtattam ezt a szöveget, ebbe csomagoltam az ajándékot):

Ametiszt
A legismertebb kvarcféle, természetes kristályait és a geodákat ugyanúgy szeretik, mint csiszolt formáit. Színe lehet világos- vagy sötétlila, sápadt lilásvörös, átlátszó vagy áttetsző. Felhasználási területe rendkívül széleskörű. Már az ókori görögök is olyan kőként ismerték, amely segít megőrizni a józanságot, mivel
használója olyannak látja a dolgokat, amilyenek.
A tisztánlátás és a koncentrációs képesség köve: Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét, és segít a migrénes rohamok esetében is.
Az ametisztet a "szenvedélyek kövének" is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van. A térenergia harmonizálására is gyakran használják. Soha ne tegyük a tűző napra, mert kifakul, és elveszti ibolyaszínét.
Mivel az ametiszt elősegíti az ellazulást, használata javallott alvászavarok ellen. Kiegyensúlyozó hatással van a belsőnyugtalanságra, és kiválóan használható a meditáció elmélyítésére, így a spirituális fejlődés köve is.
Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását. Segíti a látást, sőt, a színvakság gyógyítására is használják. Élénkíti a hasnyálmirigy működését, serkenti az immunrendszert, enyhíti a torokfájást. Erősíti a légutakat és segít a tüdő megbetegedéseinek leküzdésében. Hat az idegekre és az ízületekre, elősegíti a kötőszöveti zúzódások gyógyulását.

A kellékeket gyöngyudvartól szereztem be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése