2013. június 22., szombat

Ismét új módszer: táblafesték anyagra: kísérletezem

Megint az interneten találtam egy érdekes módszert, és már viszketett is a tenyerem (vagy mink viszket, ha valamit azonnal ki szeretnénk próbálni??)! Új szerelem megint, ahogy Cynthiának is. Eddig is sejtettem, hogy nem lesz elég egy kis varrósarok a még csak tervezés alatt álló házunk mosószobájában. Egy egész kreatív szoba (terem? stúdió? Már megint beleért a kezem a bilibe...) kell majd! :)
Na ezek láttán állt el a szavam (és öntött el a még egészséges irigység):
NEM, SAJNOS EZEKET NEM ÉN KÉSZÍTETTEM:A módszer neve angolul "chalkboard paint art quilt", magyarul ilyesmi: "táblafestékes művészi varrás" (nem épp elegáns fordítás).

Rendeltem táblatextilt (chalkboard fabric Angliából, természetesen),  illetve vettem táblafestéket (ebből mágneses is kapható itthon, hogy mit ki nem találnak!!!!) a Rayhers-től. Mindenképp rózsaszínt szerettem volna, de persze ilyet nem árulnak.. :(


Egy vastagabb anyagot vörössel, egy vékonyabbat feketével festettem le, jó vastagon (a rétegek közt nem hagytam száradási időt, mert nem írta a használati utasítás, hogy kellene)... Már csak találni kell egy helyet ebben a pici lakásban, ahol a gyerekek nem maszatolnak bele, és röpke 24 óra múlva meglátjuk, mi lesz belőle... 

Itt vannak a kész táblaanyagok, pöndörödés ellen éjszakára nehezéket tettem rájuk, amikor már nem fogtak. Egész jók lettek, már csak "alapozni" és kipróbálni kell őket (fehér krétával besatírozni majd letörölni). Éééés meg is van már, mi lesz belőlük. ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése