2013. június 24., hétfő

Évzáró ajándék az óvónéniknek 1 - Bucket bag with poppies

A lányok két óvónénije és dadus nénije igazán megérdemel valami személyre szóló ajándékot. Erzsike dadus néninek egy kis pipacsos ezmegaztárolót gondoltam, mert ezekkel a pipacsokkal a Graphics Fairy-től mindenképp kezdeni kell valamit, olyan szépek! A piros pöttyös anyag pedig adott volt, mert mindhármuk ajándékában ez a közös. Erre a kis tartóra is vasaltam a képeket, mint a zsepitartóra, nagyon megszerettem ezt a díszítést (is), bár nem olcsó sajnos. Egyébként az alap a 2. számú varróeszköz-tartó bucket bag (vödörtáska????) volt, ez is ugyanígy készül, csak nincs rajta külső zsebecske és fül. Illetve a bélés és a külső rész összevarrásnál ferdepántot használtam, hogy még hangsúlyosabb legyen a piros pöttyös anyag:

I saw these beautiful poppies at the Graphics Fairy and knew I wanted to use them. The pattern is a simple bucket bag that I made my Sewing accessories holder from, this time I left out the pockets and the handle. 

Kiszabom a külső részt, és ráhelyezem a kinyomtatott mintákat. (Fontos tükrözni a mintát nyomtatás előtt, ha pontosan az eredetit szeretnéd. Én nem tükröztem, mert mindegy, hogy merre néz a pipacs.)
Rávasalom jóóóóó forró vasalóval (először nem volt elég forró a vasaló, és a papír lehúzásakor jönni akart a minta is. Semmi gond, korrigálható. ;)


Pár perc múlva lehúzom a papírt


Aztán összeállítom az egészet ugyanúgy, mint a 2. számú varróeszköz-tartót, bár ebbe varrható merevítő bélést varrtam, nem vasalhatót. A végeredmény remélem, Erzsike néninek is tetszeni fog:
As featured on:


10 megjegyzés:

 1. I love it! Such vibrant colors. Thanks for the tutorial. :)

  VálaszTörlés
 2. Can you please tell me what type of paper you used to transfer the pattern? Thank you
  Legyen szíves mondja meg, hogy milyen típusú papírt, amivel át a minta? köszönöm

  VálaszTörlés
 3. Hi Patricia, :)
  Look for printable iron-on transfer paper for InkJet printers (always follow the instructions and don't forget to mirror the image, especially if it is text!). There are many brands available at local stationery stores and online as well, I bought it from Tchibo (webshop Hungary), but here's another one: http://www.amazon.co.uk/Inkjet-Iron-Transfers-Paper-Shirt/dp/B000W4H606/ref=sr_1_fkmr1_1?ie=UTF8&qid=1381132627&sr=8-1-fkmr1&keywords=avery+inkjet+printer+transfer+paper+iron+fusible and another: http://www.amazon.co.uk/Avery-T-shirt-Transfer-Dark-C9406-4/dp/B000NLY9QW/ref=sr_1_fkmr0_3?ie=UTF8&qid=1381132627&sr=8-3-fkmr0&keywords=avery+inkjet+printer+transfer+paper+iron+fusible

  But you might want to try the Prym printable fabric (I'd also like to try this), you can print directly on it and the photo will be machine washable (a bit more pricey though)! http://www.amazon.co.uk/Prym-611930-Creative-Fabric-Printable/dp/B0042QML00/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1381132959&sr=8-1&keywords=prym+printable+fabric
  OR you can transfer your image on fabric with decoupage technique, also a very exciting venture.
  Hope I could be of some help. :) Happy crafting!
  Regina

  VálaszTörlés
 4. I love your bag !! Congratulations and thank you very much for all the details and the tips for the transfert of pictures ;-)

  VálaszTörlés
 5. Hi Mme PiNat,
  Thanks very much. :)
  And you're welcome. :)
  Regina

  VálaszTörlés
 6. Very nice. It turned out great and such an original idea for a beautiful holder of most anything.

  VálaszTörlés