Google+ Followers

2013. december 20., péntek

Karácsonyi ajándékötlet 8: Bőr karkötő és bronz nyaklánc szett - Stocking filler #8: Leather cuff and bronze necklace set

A maradék bőrök maradékát használtam ezekhez az ékszerekhez, néhány ékszerkelléket (lánc, medál alap, szerelő karika, T-kapocs, delfinkapocs), szegecset és patentot. Végül két szett készült el, mert a lánc és a karkötő nem illettek egymáshoz tökéletesen, ezért el kellett készítenem a hiányzó párokat. :)
I used scraps of leather scraps ;) to make these pieces of jewellery, as well as rivets, snaps and some jewellery findings (chain, filigree, jump rings and toggle clasp). Eventually I had to make one more set, because the cuff and the necklace weren't a perfect match.
Ismét uccsópillanatos ajándékötlet, hisz pik-pakk kész van, és szintén ízlés dolga, mit használunk díszítésként. :)
It is again a last-minute gift, as can be made in no time, and a matter of taste as to what you pick to use for embellishment. :)Jó video a bőr karkötő készítéséhez (végre magyarul! :) )
a good video tutorial (in Hungarian, yay!)

Linking up with:

2 megjegyzés:

  1. Ha nem vagyok túl pofátlan, megkérdezhetem, hol lehet Debrecen környékén bőrhöz jutni? Hetek óta keresgélek, de semmi :(

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ferenc! Nem vagy pofátlan. :) Én is sokáig keresgéltem, végül a weben (egy kreatív webshopból) rendeltem bőrhulladékot, "vegyes" színekben, ez főleg sötét színeket takar (fekete, barna, néhány bordó), és nagyon kevés zöld és piros. Több helyről is lehet rendelni, ha gondolod, kikeresem, én honnan vásároltam (már nem emlékszem). Viszont nagy szomorúságomra világos (pl fehér) és élénk színeket sehol sem találtam Magyarországon (ha esetleg te később ilyen forrást, szívesen veszem a tájékoztatást! :) ), ezért pl az ebben a posztban szereplő (szerintem) gyönyörűséges éjkék bőrt Angliából rendeltem (Ebay), sajnos elég drágán. Azóta találtam két bőrhulladékot áruló helyet is, ahol fehér stb is kapható, ez az: http://aprod.hu/hirdetes/borhulladek-maradek-karpitos-marhabor-uj-butor-bor-darabok-nyesedek-IDO2E.html , ő elpostázta nekem utánvéttel. Még bőrösöknél, szűcsöknél érdemes körülnézni és rákérdezni, hogy vehetnél-e (esetleg kérhetnél-e, attól függ mekkora mennyiségre és milyen méretűekre van szükséged) tőlük bőrt és mennyiért. Remélem, tudtam segíteni. :)

    VálaszTörlés